Není nad vlastní úrodu zeleniny!

KeliNezařazené

Není nad vlastní úrodu zeleniny!

0 Comments

Chystáte se vypěstovat si vlastní úrodu? Skvělý nápad! Není nad vlastní produkci. O tom, co si sami doma vypěstujete, máte dokonalý přehled, takže máte zároveň i jistotu, že se jedná o kvalitní a zdravou produkci nezatíženou nežádoucími chemickými látkami. A pokud se pustíte do klíčení semínek, můžete úrodu sklízet prakticky ihned – pár dní poté, co zasejete. Sít můžete klidně i na okenním parapetu anebo na stole, stačí vám k tomu jen vhodná sklenice na klíčení, kterou naplníte semínky a zalijete vodou. Jakmile semena nabobtnají, začnou klíčit, a pak už pouze stačí, udržovat je několik dní ve vlhkém prostředí, v pokojové teplotě a na světle. Jakmile se objeví první lístky, je ten správný čas sklízet.polévka s výhonky.jpg
Jak je tedy vidět, tak k tomu, abyste se mohli stát zahradníkem, nepotřebujete nic zvláštního – žádné speciální znalosti, žádné dovednosti, a dokonce ani kousek půdy. Sklízet bohatou úrodu nebylo nikdy snazší!
A pokud jde o samotná semínka rostlin, která jsou pro proces pěstování mladých výhonků naprosto nezbytná, máte z čeho vybírat. Jestliže pro ně zavítáte do specializovaných obchodů, budete si moci volit z desítek druhů semen té nejvyšší kvality. Záleží tedy jen na vás, jakým semenům, a posléze i výhonkům, dáte přednost. Můžete volit mezi malými i velkými klíčky, mezi různými barvami, mezi šťavnatými, pikantními anebo sladkými výhonky. A samozřejmě si můžete konkrétní druhy rostlin volit také podle toho, jaké obsahují prospěšné látky.chia semínka.jpg

Jak naložit s výhonky v kuchyni?

V kuchyni vám vaše bohatá úroda jistě udělá radost. Záleží jen na vás, zda ji využijete v rámci jídel teplé či studené kuchyně anebo budete výhonky konzumovat jen tak. Klidně je můžete chroupat bez jakékoli další úpravy, třeba večer u televize, nicméně stanou se i skvělou přísadu vašich polévek, salátů či pomazánek. Fantazii se meze nekladou!